maandag 2 maart 2015

Uitnodiging voor de proeverij chocolade en wijn

Uitnodiging voor de proeverij chocolade en wijn m.m.v. Geert Decoster van Centho
Faculty Club, Bisschopskamer - vrijdag 13 maart - 20u

Beste wijnvrienden,

Wie VinoForum zegt, zegt proeven van overheerlijke wijnen, van gezellig discussiëren over die wijnen, het grondig eens of oneens zijn over de kwaliteit van die wijnen. Maar VinoForum staat ook voor genieten van lekker eten, van food pairing. Onze verzorgde schotel op het einde van onze proeverijen en de combinatie met de wijnen die op ons programma staan worden ook telkens bijzonder gesmaakt. Daarom maken we ook jaarlijks ruimte in ons programma, waarbij we focussen op de combinatie van wijn en gerecht.

In onze volgende proeverij komt de niet zo vanzelfsprekende combinatie van chocolade en wijn aan bod. We worden hierbij deskundig begeleid door Geert Decoster van de artisanale chocolaterie Centho uit Duisburg, die het zal hebben over de herkomst van zijn chocolade en het proces van het maken van chocolade. Op de proeftafel komen diverse soorten chocolade, van verschillende origine. Geert Decoster is zeker niet de eerste de beste. Hij is internationaal bekend, enkele weken geleden was hij nog in Japan voor de promotie van zijn wereldvermaarde pralines.
We serveren twee gerechtjes op basis van chocolade, speciaal voor ons ontworpen door Pieter van de Faculty Club:
  • Gemarineerde makreel - witte chocolade - bergamot - raap - jus met champagne (met witte chocolade)
  • Varkenswang - crème aardappel - gebrande knolselder - zwarte chocolade (met zwarte Peru)
Bij die gerechtjes worden telkens twee wijnen gepresenteerd.

Na de degustatie van de gerechtjes en de wijn, proeven we acht pralines in twee reeksen van vier, telkens met 2 wijnen.
Eerste reeks:
  • Vietnam: zwarte chocolade
  • Salin/Caramel: zoete caramel met zoute toets
  • Raisin: een bedje van onze heerlijke tafeldruif onder een ganache van donkere Venezuela-origine
  • Ecuador: ganache van pure Ecuador-origine
Tweede reeks:
  • Cuba: ganache van pure Cuba-origine
  • Guayaquil: 100% fairtrade en bio-ganache
  • Yuzu: Columbia vermengt met deze vrucht uit het Oosten, een mooie zoet-zure combinatie
  • Vanuatu: ganache van puur Vanuatu
We zijn er nog niet helemaal uit wat de wijnen betreft, maar waarschijnlijk zullen op de proeftafel o.m. grenache, syrah, tannat, sherry en porto staan.

We hopen op een geanimeerde discussie over welke wijn er nu het best bij welke chocolade past. Het belooft alvast een lekkere en boeiende avond te worden!

Laat ons op tijd weten of je erbij zult zijn. De prijs voor de twee gerechtjes samen bedraagt 23€. We vragen je vriendelijk je deelname te bevestigen bij Annie en dat uiterlijk tegen zaterdag 7 maart.

Het bestuur rekent op jullie talrijke opkomst op deze spijs- en wijnavond. 

Een vineuze groet van Jan, Jo, Freddy, Willy, Annie, Marc, en Bart

0 reactie(s):

Een reactie posten