maandag 28 november 2011

Banket

Uitnodiging jaarlijks banket
Restaurant Arenberg - vrijdag 16 december 2011 - 19u 

Beste collega in vinum et veritas,

Tijdens de proeverij Viva Italia van 18 november heeft Italië weer enkele van zijn onvolprezen geheimen prijsgegeven. We maakten kennis met Vini Scotton uit Korbeek-Lo, die ons vakkundig informeerde over de uitgelezen wijnen. De muzikale intermezzi van de pop-, jazz- en reggaeband The Butcher & his Wife waren een opsteker. Maar we kunnen niet stilstaan bij wat mooi is geweest want de tijd gaat onvoorstelbaar snel. En dus maken we meteen tijd vrij voor de uitnodiging voor ons jaarlijks feestelijk banket. Dat banket heeft voor de 13e keer op rij plaats en wel op vrijdag 16 december om 19u.

We nodigen jullie allemaal heel hartelijk uit op dit culinaire hoogstandje. Ons jaarlijkse banket heeft plaats in het vertrouwde kader van het restaurant Arenberg, Kapeldreef 46 te 3001 Heverlee (Egenhoven) onder de vakkundige leiding van Lieven en Iris Demeestere. Zoals bekend is Lieven Demeestere meesterkok bij de Orde der 33 Meesterkoks van België en lid van de Disciples d'Auguste Escoffier. We leggen ons culinaire lot dus in volle vertrouwen in handen van Lieven en Iris Demeestere. Het restaurant Arenberg viert dit jaar zijn 15e verjaardag, bovendien viert ook onze voorzitter zijn vijfde verjaardag als voorzitter. Genoeg redenen dus om te feesten.

Van alle zonden die ik heb bedreven
onthield ik mij het laatste jaar;
alleen met drinken speelde ik dat niet klaar,
wat mij de goede God maar moet vergeven.

Welzalig wie de wijn heeft uitgevonden!
De hele dag houdt die mij in mijn sas:
van wijn hoor je nooit één kwaad woord spreken!
Cecco Angiolieri

Aanvangsuur: 19u welkomstdrink met aperitiefhapjes.

Het menu, vergezeld van het door het bestuur zorgvuldig geselecteerde wijnen, ziet er als volgt uit: 

Champagne
Aperitiefhapjes
Nieroogkreeft/Norciaspek/wortel/chili
Bloedpens/appel/ganzenlever
Blanket kalfstong/shiitake/truffel
--
Carpaccio van geelvintonijn
Gel van soja, dressing van ponzu en meringue van wasabi
--
Bretoense sint-jakobsvrucht a la plancha
Crème van pastinaak, crumble van macadamianoten en amandel, hazelnootboter met kappertjes
--
Lomo van het Duroc varken
Siroop van rode biet, sabayon van de Lubbeekse mosterd De Ster en parmezaanaardappeltjes
--
Variatie van citroen
Gebrand citroentaartje
Bombe van citroen op een zanddeegje
Sorbet van citroen met crumble van amandel
Citroen gemarineerd in mojito met toffee van mandarijn
--
Mokka/thee met zoetjes
Tafelwater

Zoals bekend is het banket een extra activiteit, wat betekent dat er extra voor betaald wordt. Het bestuur heeft zoals steeds zijn best gedaan om voor een deugdelijke prijs-kwaliteitsverhouding te zorgen: de prijs voor bovenstaand menu, aperitief, wijn en koffie inclusief, is 80€ per persoon. We willen jullie vragen om in te schrijven vóór 8 december, door het bedrag van 80€ over te schrijven op ons bankrekeningnummer: IBAN: BE72734009943216 & BIC: KREDBEBB en door dit per e-mail te bevestigen aan onze secretaris Jeroen. LET WEL: leden kunnen partner en/of gasten mee uitnodigen. Hiervoor betaal je dan 90€.

Tot in Arenberg,
Jan, Jo, Freddy, Willy, Annie en Jeroen

0 reactie(s):

Een reactie posten