maandag 22 februari 2010

Uitnodiging voor de proeverij Bourgogne, wijn & muziek



Eens, ’s avonds, zong in elke fles de geest van wijn:
"Mens, dierbare misdeelde, voor jou wil ik zingen,
(Al moet dit glas mijn roodgelakte kerker zijn).
Een lied vol zonneschijn en vol verbroederingen!"
Charles Baudelaire






Uitnodiging voor de proeverij Bourgogne, wijn en muziek
Faculty Club, Lemairezaal - vrijdag 5 maart 2010 - 20u
Beste wijnvrienden,
We kregen unaniem lovende commentaren over de Duitsland-proeverij. Het zal niet makkelijk zijn om dit niveau te herhalen, zegt men. Maar het is altijd de moeite waard om het te proberen.
Hier gaan we dan …
We hebben Willy Daelemans van Epivino uitgenodigd om Bourgogne te herontdekken. Willy is verknocht aan de Bourgogne en aan pinot noir, zijn favoriete druif. Hij kent de streek als geen ander en de wijnboeren mag hij zijn vrienden noemen. Zijn carrière als leraar heeft hij vaarwel gezegd en hij is er in geslaagd met Epivino een bedrijf uit te bouwen dat staat voor kwaliteit. Zoek hier niet onmiddellijk grote gevestigde namen, wel wijnmakers om te koesteren.
We degusteren 6 pinot noirs en een chardonnay bij de maaltijd.
En dat is nog niet alles. De rijke, sensuele pinot noir koppelen we aan gezang en poëzie. Annie staat in voor het gesproken gedeelte en een koor van meisjes, Les Cérises, zorgt voor muzikale verpozing.
Les Cérises is een gloednieuw vocaal ensemble dat, wanneer zij voltallig zijn, uit negen jonge toffe krokante krieken bestaat. Na jaren samen zingen in verschillen­de koren kregen zij de smaak te pakken en besloten zij samen een groepje te beginnen om gelegenheden zoals deze te kunnen opluisteren. In het najaar van 2009 zijn hun eerste repetities van start gegaan en zij zullen dus vandaag een tipje van hun kersverse a capella repertoire voor u oplichten. Op 5 maart zullen zij voor u drie zoete liedjes brengen. Naomi, Laura, An-Sofie, Sarah, Hanne, Lieze, Laura, Dorien en Marieke wensen jullie een avond om van te genieten en wie weet smaakt dit voorproevertje wel naar meer.
Dus om van al dat moois te genieten: afspraak op vrijdag 5 maart om 20u, in de Lemairezaal in de Faculty Club.
Zoals voor onze andere proefavonden serveert het huis van vertrouwen een schotel die zo goed mogelijk aangepast werd aan de chardonnay. Voor deze avond wordt het een visschotel.
Praktische afspraken: plaats en tijdstip: Faculty Club, Zaal Lemaire; start van de proeverij: 20u. De verplichte schotel draagt de vaste prijs.
Vriendelijk verzoek uw deelname te bevestigen bij onze secretaris Jeroen en dit uiterlijk tegen zondag 28 februari.
Het bestuur rekent op jullie talrijke opkomst op deze wijn- en cultuuravond.
Met vineuze groet, uw bestuur: Jan, Jo, Freddy, Annie, Jeroen en Willy

0 reactie(s):

Een reactie posten