vrijdag 30 maart 2012

Uitnodiging tot de proeverij van wijn en spijs

Uitnodiging tot de proeverij van wijn en spijs
Sushi Palace (sushi & sashimi in Japans restaurant), Tiensestraat 90, 3000 Leuven - maandag 23 april 2012 - 20u

Beste leden van VinoForum Dijleland,

Aan alle mooie dingen komt ooit een eind. Zo ook aan dit degustatiejaar van VinoForum. Onze wijnreis naar de Moezel staat nog voor de deur en we willen je er graag nog even aan herinneren om je hiervoor zo snel mogelijk in te schrijven, liefst voor 10 april (deadline). Maar eerst is er nog een laatste opmerkelijke proeverij: wijn en spijs, een gedurfde combinatie van wijnen met sushi en sashimi. Noteer dat we op maandag 23 april samenkomen in het Japanse restaurant Sushi Palace, Tiensestraat 90 in Leuven, zoals steeds om 20u stipt. Het restaurant ligt schuin tegenover de Ravenstraat. Wegens werkzaamheden daar in de buurt is het aan te raden te parkeren in de parkeergarage op het Ladeuzeplein.

We krijgen een mooie selectie van wijnen uit verschillende regio’s, namelijk: een cava, een torrontés, een gewürztraminer, een sauvignon, een scheurebe, een chenin blanc en uiteraard koude en warme sake.

Hierbij alvast een voorsmaakje van enkele van de gerechtjes die we zullen degusteren:

  
  • Miso-soepje
  • Salade van zeewier met tataki van zalm
  • Een aantal tempuras met groentjes en garnaal
  • Een aanbod van sushi in drie keer geserveerd
Dat wordt zeker voer voor discussie, bron van boeiende gesprekken maar vooral kans om te genieten van exotische gerechtjes met een keuze van wijn uitgekozen door de experts van het bestuur.

Voor deze bijzondere avond vragen we geen bijkomende prijs: enkel 22€ zoals gewoonlijk. De eigenlijke kostprijs is wel hoger, namelijk 30€, maar VinoForum legt 8€ per persoon bij. Om die reden zien we ons genoodzaakt om kandidaat-leden 30€ te laten betalen (zij kunnen een eerste keer gratis de wijnen komen proeven), niet-leden die ook welkom zijn, betalen echter 50€.

Mogen we je vragen om zo vlug mogelijk te laten weten of je deelneemt aan deze proeverij, liefst vóór zaterdag 14 april, aan onze secretaris Jeroen.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op deze laatste VinoForumavond.

Met vineuze groeten,
Jan, Jo, Freddy, Annie, Jeroen en Willy

0 reactie(s):

Een reactie posten