zondag 1 november 2009

Uitnodiging voor de proeverij van sauvignon blanc in al zijn facetten



Drink wijn, vriend,
want de tijd
is een onverbiddelijke vijand.
Drink wijn,
je hebt nog eeuwen
om te slapen.
Uit een gedicht van de Perzische dichter
Omar Khayyám, 11e eeuw






Uitnodiging voor de proeverij van sauvignon blanc in al zijn facetten
Faculty Club, Bisschopskamer - vrijdag 13 november 2009 - 20u

Beste VinoForumleden,

Wellicht zullen u en ik ooit aan onze kleinkinderen het verhaal van de proeverij van Magrez vertellen: hoe mooi die uitgelezen wijnen toch wel waren … Een nog mooiere proeverij organiseren zal niet zo eenvoudig zijn, zei onze voorzitter. En gelijk had hij. Maar toch willen we altijd opnieuw een gokje wagen, ook nu met de volgende proeverij van de bekende druif sauvignon blanc in al haar facetten.

Het is dan ook weer een waar genoegen om u te kunnen vergasten op deze proeverij van sauvignon blanc, na chardonnay de populairste witte druivensoort, met haar expressief aroma in 'al' of toch 'veel' van haar facetten. Vorig jaar, in januari 2008, hebben we de typische kenmerken van de populaire druif pinot noir ontdekt, nu kiezen we voor de tweede keer voor een soortgelijk experiment, namelijk hoe kan één druivensoort verschillen naargelang het klimaat, de streek of het land waar ze verbouwd werd.

De sauvignon blanc leek ons een uitstekende tegenhanger voor de pinot noir. De druif die in de Loirestreek elegante wijnen als Pouilly-Fumé en Sancerre oplevert, behoort ook in streken als Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Duitsland, Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Spanje en Italië tot een geliefde druivensoort.

De schotel die ons hierbij zal worden geserveerd, zal zijn: Op 't vel gebakken roodbaars met gevulde courgettes, gesmolten aubergines en bruschetta met artisjok.

Het wordt dus ongetwijfeld alweer een boeiende, leerrijke en smakelijke avond.

Laat weten of je komt vóór zondag 8 november 2009, per e-mail aan onze secretaris. De schotel wordt ter plaatse betaald.

Met vineuze groet, uw bestuur: Annie, Freddy, Jan, Jeroen, Jo en Willy

0 reactie(s):

Een reactie posten