Programma
- 08.00 uur: we verzamelen om kwart voor acht.
- Vertrek: 8 uur. Parkeermogelijkheid in Parking Vaartkom, Engels plein 32, 3000 Leuven (6 euro voor de hele dag). Routebeschrijving naar parkingVaartkom.
- 08.00 – 10.00 uur: twee uur rijden naar eerste plek , Nederland
- 10.00 uur: eerste proeverij: ’t Vierendeel, Vrouwenpolderseweg 44, 4354 SC Vrouwenpolder, Nederland 11.15 uur: tweede proeverij met bezoek aan Seafarm Seafood in Kamperland (Noord-Beveland) nabij de Oosterscheldekering. Seafarm: gespecialiseerd in kweken van tarbot en oesters.
- Lunch.
- 15.00 uur: derde proeverij: wijnhoeve De kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor. Schouwen- Duiveland. Wijnhoeve: 10 ha. Rondleiding en proeverij.
- 16.00 uur: vertrek
- 19.00 uur: diner in Grand Café De Hoorn, Sluisstraat 79, 3000 Leuven (aan de Vaartkom).
Wijnhoeve ’t Vierendeel
We starten onze daguitstap met een bezoek aan de Wijnhoeve ’t Vierendeel,
We starten onze daguitstap met een bezoek aan de Wijnhoeve ’t Vierendeel,
Vrouwenpolderseweg 44, 4354 SC Vrouwenpolder, Nederland.
In Vrouwenpolder ligt een paradijselijk Zeeuws
landgoed: Landgoed ’t Vierendeel, een
oase van rust en ruimte, ontworpen en vormgegeven door Clementine en Jurjen van
Opstal, onze gastvrouw en gastheer.
De Nederlandse wijn staat de laatste jaren enorm in de
belangstelling van zowel particulieren als de horeca. Waarbij de
prijs-kwaliteitverhouding bepalend is. Wijngaard ’t Vierendeel, gelegen op Landgoed ’t Vierendeel in Vrouwenpolder,
produceert al vanaf 1998 als eerste professionele wijnproducent van Zeeland,
duurzaam Zeeuwse wijn. Het microklimaat van Walcheren is uitstekend geschikt
voor druivenrassen als bijvoorbeeld Regent, Johanniter en Dornfelder. De oudere
stokken leveren uitstekende rosé, witte en rode wijnen.
We proeven hier vier wijnen +
een extra wijn van het vat (2016).
Seafarm Seafood
Omstreeks kwart over 11 brengen we dan een bezoek aan Seafarm Seafood in Kamperland (Noord-Beveland) nabij de Oosterscheldekering. We krijgen een uitgebreide rondleiding in het bedrijf.
Seafarm vist, verwerkt en exporteert mesheften en andere schelpdieren en
is gespecialiseerd in het kweken van tarbot en oesters. Seafarm is ook
leverancier van veel verschillende soorten levende schelpdieren, zoals kokkels,
alikruiken, vongole, wulken.
Dit is de ideale plek om te gaan lunchen.
Dit is de ideale plek om te gaan lunchen.
De Kleine Schorre
Om 15.00 uur trekken we naar een van de grootste wijngaarden van Nederland: De Kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor in Schouwen- Duiveland.
Om 15.00 uur trekken we naar een van de grootste wijngaarden van Nederland: De Kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor in Schouwen- Duiveland.
In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine
Schorre het licht. De naam De Kleine Schorre verwijst naar het moerasgebied,
de wijngaard staat trouwens op een oud rivierbed. De bodem bestaat uit dikke schelpenlagen, wat
samen met de massa kalk, goed is voor de mineraliteit en de acciditeit van de
wijn.
De keuze van de druivenrassen Pinot blanc en gris, Auxerois en Rivaner is gebaseerd op een aantal criteria. Een
daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland
al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit:
mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De
keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.
De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee een van de grootste
wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het
proefdomein ondergebracht.
De wijnmaker Johan van de Velde is er bijzonder trots op dat zijn wijnen
in de businessklas van KLM worden geserveerd.
We proeven eerst een Brut de Zélande, dan
krijgen we de rondleiding en we eindigen met de proeverij van een drietal
wijnen.
Omstreeks 16.00 uur verlaten we de wijnhoeve en rijden
we weer richting België.
Om 19.00 uur worden we verwacht voor het
diner diner in Grand Café De Hoorn,
Sluisstraat 79, 3000 Leuven (aan de Vaartkom). Zie verder webpagina.
Partners of andere leden van Vinoforum kunnen
aansluiten voor het diner: de prijs voor het diner bedraagt voor hen 55 euro.
Bijdrage per persoon: leden 110 euro per
persoon, all-in. All-in wil zeggen: de busreis (inclusief fooi chauffeur), de
degustaties, de lunch, het diner (inclusief aperitief, wijn en water). Partners
van leden of niet-leden genieten van dezelfde all-in formule voor 120 euro.
Hoe inschrijven?
Inschrijven
kan door het bedrag van 110€ of 120€ over te schrijven op het
bankrekeningnummer van VinoForum Dijleland: IBAN - BE72734009943216
& BIC: KREDBEBB én door dat per e-mail te bevestigen aan Annie Van Avermaet
op mailto:annie.vanavermaet@kuleuven.be, liefst vóór vrijdag 20
april 2017. Indien er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen geldt de datum
van betaling voor het bepalen van de prioriteit.
Als er na
de inschrijvingsperiode nog plaatsen beschikbaar zijn, kan het bestuur die ter
beschikking stellen aan kennissen van de leden (gelieve ons bij je inschrijving
al mee te delen of je eventueel vrienden of kennissen zou willen meebrengen).
Praktisch
Datum: zaterdag
13 mei 2017
Vertrek: 8.00 uur.
We verzamelen om kwart vóór
acht in de Vaartkom, Engels plein
32, 3000 Leuven.
De bus wacht ons daar op.
Voor de rest van de dag reizen we per autocar van Olympia.
Terug: omstreeks 18.45 uur.
Het diner begint om 19 uur.
We ronden omstreeks 22 of 22.30 uur.
0 reactie(s):
Een reactie posten