vrijdag 15 januari 2016

Uitnodiging voor de proeverij Chateau Vilatte m.m.v. Stefaan Massart

Uitnodiging voor de proeverij Chateau Vilatte m.m.v. Stefaan Massart
Faculty Club, Bisschopskamer - vrijdag 29 januari - 20u
De druif
Ik treur niet om de lenterozen
die door de zomer zijn verbrand;
ik heb de druiventros verkozen
in ranken langs de heuvelrand,
lief pronkjuweel van mijn vallei
en en trots van ’t gouden najaarsland,
als vingers van een heel jong meisje
zo langgerekt en transparant.
 Alexander Poesjkin 

Beste wijnvrienden,

Het wintert weer. We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk zijn we in de mood om onze blik naar binnen te richten en het gezellig te maken met een goed glas wijn en passende wensen. Die nieuwjaarswensen voor 2016 van het bestuur van VinoForum komen nog net op tijd, of ja, wel op de valreep maar toch des te meer gemeend: wij wensen alle VinoForumleden en al wie hun lief is, alle goeds toe in 2016 en vooral veel wijnvreugde en vriendschap!

Het banket in Arenberg van 18 december was weer eens een voltreffer, zegt men, zowel op culinair als op oenologisch vlak. We hebben opnieuw geklonken op de vriendschap en Jo op passende wijze gevierd als afscheidnemende penningmeester.

En wat brengt ons 2016? Veel leuke ontmoetingen en ontdekkingen? We mogen jullie alvast uitnodigen op de eerste proeverij van het nieuwe jaar. Die heeft plaats op 29 januari.
Voor deze eerste proeverij van 2016 richten we ons op een bekend gebied: de Bordeauxstreek. We hebben een wijnboer uitgenodigd die ons de geheimen van zijn wijnstreek en zijn eigen wijndomein Chateau Vilatte zal onthullen: Stefaan Massart. Altijd leuk om uit de eerste hand te vernemen wat voor boeiend vak dat wijnvak is. Wij kijken ernaar uit.

De Faculty Club serveert ons: Geroosterd rundvlees (kleinhoofd) bordelaise met spinazie, knolselder, aardappelrösti en jus van rode wijn en sjalot.
Wij verwachten jullie opnieuw talrijk in de Bisschopskamer op 29 januari om 20u. Laat weten of jullie komen of niet, liefst vóór zaterdag 23 januari per e-mail aan Annie.
De schotel wordt ter plaatse betaald en de prijs bedraagt nog steeds 23€.

Met vriendelijke groet van het bestuur: Jan, Freddy, Annie, Willy, Marc, Bart en Geert.

0 reactie(s):

Een reactie posten