vrijdag 13 januari 2012

Uitnodiging tot proeverij van Château de Lussac, Vieux Maillet en Franc Mayne

Niemand kan dàt begrijpen, 
wat vol mysterie is.
Men kan niet zien 
wat zich achter de uiterlijke schijn verbergt.
Drink wijn! 
Stop even met al je overbodige redeneringen. 
Omar Khayyam 

Uitnodiging tot proeverij van Château de Lussac, Vieux Maillet en Franc Mayne
Faculty Club, Lemairezaal - vrijdag 27 januari 2012 - 20u

Beste VinoForumleden,

De ene ging met vuurwerkgeknal, de andere geruisloos, over van oud naar nieuw. Het oude jaar hebben we feestelijk afgesloten met een gezellig, gastronomisch hoogstaand, banket en nu staan we klaar met onze oprechte nieuwjaarswensen: het bestuur van VinoForum wenst jullie voor 2012 het geluk dat je verdient en als het kan mag het nog wat meer zijn, een goede gezondheid, weinig zorgen, en af en toe een lekkere wijn! En bovenal mooie wijnproeverijen!

Die eerste proeverij van 2012 wordt er eentje om U tegen te zeggen. We starten inderdaad in stijl met een proeverij van ongetwijfeld hoog niveau. We presenteren jullie drie mooie kastelen, d.w.z. Château de Lussac (Saint-Emilion), Château Vieux Maillet (Pomerol) en Château Franc Mayne (Saint-Emilion Grand Cru Classé).

De proeverij gebeurt onder begeleiding van Kurt De Varé, manager van de 3 kastelen (eigendom Hervé Laviale - Griet Van Malderen).

In de reeks van wijnmakers met Belgische roots zou dit een mooi plaatje moeten opleveren: we zullen telkens een proeverij van meerdere jaargangen doen van elk van de kastelen.

Afspraak dus op vrijdag 27 januari 2012, om 20u, d.i. nog net op tijd om het glas te heffen op het welslagen van het nieuwe jaar.

Praktische informatie: omstreeks 22 uur worden we vergast op een uitgelezen schotel, met name: stukje lamsvlees van de bout met crème van gekonfijte aubergines en Provençaalse gratin; braadjus met tijm en oregano.

Laten jullie weten of jullie komen, liefst vóór zaterdag 21 januari per e-mail aan onze secretaris? De schotel wordt ter plaatse betaald en de prijs bedraagt nog steeds 22€.

We hopen jullie allen in groten getale te mogen begroeten op vrijdag 27 januari om 20u.


Met vriendelijke groet van je bestuur: Annie, Freddy, Jan, Jeroen, Jo en Willy.

0 reactie(s):

Een reactie posten