vrijdag 13 maart 2009

Uitnodiging tot de proeverij USA - Frankrijk

Om de winterkilte te verjagen
droomden dichters vroeger dat ze dronken
uit een ranke kelk van zuiver jade
hemeldauw gerijpt in feeëntuinen ...
Corrado Govoni

Uitnodiging tot de proeverij USA - Frankrijk
Faculty Club, Bisschopskamer - vrijdag 27 maart 2009 - 20u

Beste wijnvrienden,

De piepjonge Rieslings van 2007 gaven ons een lentegevoel; zijn oudere broer stond stevig in de schoenen en was een mooie ervaring. De St. Laurent was een ontdekking en de laatste Spätburgunder kon duidelijk wedijveren met heel mooie Franse exemplaren. Een bewijs dat Pfalz en Knipser duidelijk een plaats in onze galerij krijgen.

De ene proeverij is net achter de rug en de volgende staat al op stapel. De wedstrijd USA - Frankrijk van 1976 doen we over. De clash der titanen, toen gewonnen door de VS, bezorgde de Napa Valley een status waarvan zij tot op de dag van vandaag de vruchten draagt.

Onze volgende proeverij belooft een spannende wedstrijd te worden en bovendien een test of de clichés over de diverse wijngebieden overeind blijven. We zetten Californische wijnen naast Franse Bordeaux: we proeven, we vergelijken en we geven een score.

De wijnen zijn gekozen door het bestuur in samenspraak met Inge Nelis van De Vinotheek Nelis-Van Liedekeke uit Haaltert die instond voor de Franse selectie. Inge Nelis zal ons dan ook bij de proeverij van deze avond begeleiden.

Niet te missen!

Zoals voor onze andere proefavonden serveert het huis van vertrouwen een schotel die zo goed mogelijk aangepast werd aan de wijn. Voor deze avond wordt het: krokant gebakken Mechelse koekoek met akkerzwammen en bioshii-take, geglaceerde groentjes en truffelsaus. Deze verplichte schotel heeft de vaste prijs.

Praktische afspraken: Mogen we jullie vragen je deelname te bevestigen bij Annie en dit uiterlijk tegen zaterdag 21 maart.

Met vineuze groet, uw bestuur: Jan, Jo, Freddy, Annie, Jeroen en Willy

0 reactie(s):

Een reactie posten